Składniki (6porcji)
-
Makaron tagliatelle - 25 dagTwaróg tłusty - 50 dagŚmietana 30 proc. - 1 szklankaMasło - 10-12 dag stopionegoCukier - 1/2 szklankiJajka - dwa lekko ubiteRodzynki - 3/4 szklankiJabłka - 2 kwaskowateSól - do smakuCynamon - do smakuOlejek waniliowy - trochęMasło - do formy
-
Oraz:
Śmietana 30 proc. - do podaniaOwoce - świeże do podania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Rozgrzej piekarnik do 170 st. C. Ugotuj makaron al dente, osącz na sitku, wymieszaj w misce z pozostałymi składnikami. Na końcu dodaj wanilię. Mieszaninę przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy, piecz 40 minut bez pokrywki. Potem przykryj kawałkiem folii aluminiowej i piecz jeszcze 20 minut.
2 / 2
Przestudź i pokrój na porcje. Podawaj z kwaśną śmietaną i owocami - najlepiej jagodowymi.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory