Makaron z karczochami

Makaron z karczochami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Makaron penne - 1/2 kgOliwa - 1 łyżkaBekon - 12 plastrówOliwki zielone - 350 g bez pestekNatka pietruszki - 1/2 pęczkaMajonez - 6 łyżekSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuKarczochy - 3 słoiki 800 g serc
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Gotujemy makaron według instrukcji na pudełku, przelewamy zimną wodą i osączamy.
2 / 3
Bekon kroimy w paski, przysmażamy 2-3 min na oliwie, następnie osączamy z tłuszczu (np. na papierze kuchennym).
3 / 3
Serca karczochów kroimy na małe kawałki. Gdy makaron ostygnie, mieszamy go z karczochami, oliwkami i bekonem. Posypujemy posiekaną natką, dosmaczamy solą i pieprzem i mieszamy z majonezem. Wkładamy na godzinę do lodówki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory