Makaron z karczochami

Magazyn Kuchnia 21.09.2020 10:06
(brak ocen)
OCEŃ
Makaron z karczochami
Makaron z karczochami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Gotujemy makaron według instrukcji na pudełku, przelewamy zimną wodą i osączamy.

2 / 3

Bekon kroimy w paski, przysmażamy 2-3 min na oliwie, następnie osączamy z tłuszczu (np. na papierze kuchennym).

3 / 3

Serca karczochów kroimy na małe kawałki. Gdy makaron ostygnie, mieszamy go z karczochami, oliwkami i bekonem. Posypujemy posiekaną natką, dosmaczamy solą i pieprzem i mieszamy z majonezem. Wkładamy na godzinę do lodówki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.