Makaron z konserwą

Haps 01.04.2020 16:35
(37 ocen)
OCEŃ
Makaron z konserwą
Masz konserwę? A makaron? Przecier pomidorowy? Świetnie! Przygotuj z nami wyjątkowy posiłek z tego, co masz w kuchni. Z resztek też można przygotować wyjątkowy obiad. To co, #gotujemywdomu?
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (2porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Wstaw 2 l wody do gotowania. Pamiętaj, by ją posolić! Pokrój cebulę i czosnek. W tym czasie rozgrzej odrobinę oleju na patelni, na którym podsmażysz przez 2 minuty posiekane czosnek i cebulę. Wstaw makaron do gotującej się wody.

2 / 3

Następnie rozgnieć konserwę widelcem i dorzuć do cebuli z czosnkiem. Smaż 2-3 minuty. Dodaj swoją wersję pomidorów – możesz je zblendować przed dodaniem na patelnię. Gotuj tyle, by cała konserwa się rozpadła, a sos lekko zgęstniał. Sos dopraw na koniec solą i pieprzem.  

3 / 3

Gdy makaron się ugotuje, dodaj do sosu pół szklanki wody z jego gotowania oraz odcedzony makaron. Wymieszaj dokładnie. Podawaj posypane startym serem i udekoruj ulubionymi ziołami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps