Składniki (4porcje)
-
Makaron penne - 400 gGranat - 2 łyżki pestekOrzechy włoskie - 200 gNatka pietruszki - 1 pęczekGranat - 1/2 szklanki sokuMleko 2.0 proc. - 1/2 szklankiGałka muszkatołowa - 1/2 łyżeczkiChili w proszku - 1 łyżeczkaCzosnek - 1 ząbekSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu - powinien być al dente.
2 / 3
Miksujemy w blenderze wszystkie składniki sosu, tak aby powstała dość gęsta papka podobna do pesto.
3 / 3
Odcedzamy makaron, polewamy sosem, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Makaron posypujemy pestkami granatu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory