Makaron ze szpinakiem i anchois

Magazyn Kuchnia 19.02.2020 15:19
(brak ocen)
OCEŃ
Makaron ze szpinakiem i anchois
Makaron ze szpinakiem i anchois
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Oczyść szpinak usuwając zniszczone, naderwane listki. Wypłucz kilkakrotnie w zimnej wodzie, osusz i potnij w paski (lub rozmroź mrożony). Obierz ząbek czosnku i delikatnie go rozgnieć. Anchois pokrój na drobne kawałeczki. Nastaw wodę na makaron i ugotuj go według instrukcji na opakowaniu. 

2 / 3

W międzyczasie, rozgrzej w rondelku oliwę i podsmaż na nim czosnek do momentu gdy nabierze złotego koloru. Dodaj anchois i podgrzewaj je na średnim ogniu, ciągle mieszając przy pomocy drewnianej łyżki. Dodaj szpinak, dopraw szczyptą soli i pieprzem. Smaż przez ok. 2 - 3 minuty, ciągle mieszając. 

3 / 3

Odcedź makaron i dodaj go do garnka ze szpinakiem. Odstaw danie na chwilę, by nabrało aromatu i podawaj gorące. Przepis: Mamma Mia

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.