Składniki (2porcje)
-
Marchewka - 2 średnieMakaron spaghetti - 60 gCebula biała - 1Olej rzepakowy - 1/2 łyżeczkiPomidory - 1Rosół - 4 łyżkiNatka pietruszki - 1 łyżka posiekanejParmezan - 1 łyżka startegoPieprz cayenne (pieprz kajeński) - do smakuSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Marchewki myjemy i kroimy w słupki. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na 5 minut przed końcem gotowania wrzucamy obrane i umyte marchewki. Cebulę obieramy, kroimy w drobniutką kosteczkę i dusimy na gorącym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora (obranego ze skórki). Następnie dodajemy rosół i dusimy kolejne 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem cayenne. Makaron z marchewką odcedzamy, zostawiając nieco wywaru, który dodajemy do cebuli z pomidorami, i tak powstałym sosem polewamy makaron. Całość posypujemy natką i parmezanem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory