Marchewkowe spaghetti

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 28.01.2020 19:00
(brak ocen)
OCEŃ
Marchewkowe spaghetti
Marchewkowe spaghetti
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Marchewki myjemy i kroimy w słupki. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na 5 minut przed końcem gotowania wrzucamy obrane i umyte marchewki. Cebulę obieramy, kroimy w drobniutką kosteczkę i dusimy na gorącym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora (obranego ze skórki). Następnie dodajemy rosół i dusimy kolejne 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem cayenne. Makaron z marchewką odcedzamy, zostawiając nieco wywaru, który dodajemy do cebuli z pomidorami, i tak powstałym sosem polewamy makaron. Całość posypujemy natką i parmezanem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.