Marokańska sałatka z marchwi
Marokańska sałatka z marchwi
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Marchewka - 25 dag startejCzosnek - 1 rozgnieciony ząbekOlej arachidowy - 3 łyżkiSól - do smakuSok cytrynowy - 3 łyżkiCynamon - 1/2 łyżeczkiJogurt naturalny - 15 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Marchewki i czosnek wymieszaj w rondelku i podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż zmiękną (10 minut). Uważaj, aby nie przypalić! Przypraw solą, cynamonem i sokiem z cytryny, duś 5 minut, ostudź. Podawaj z jogurtem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory