Marokański kuskus

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 14:55
(brak ocen)
OCEŃ
Marokański kuskus
Marokański kuskus
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Kuskus mieszamy z rodzynkami, orzechami i przyprawami oraz sokiem pomarańczowym, zalewamy wrzątkiem (1-2 cm powyżej poziomu kaszy) i przykrywamy ściśle folią.

2 / 3

W tym czasie podsmażamy na patelni kawałki mięsa, pokrojone w kostkę o boku 1 cm, wraz z pokrojonymi morelami. Morele powinny się rozpaść i oblepić mięso (dzięki temu będzie kruche i soczyste).

3 / 3

Podajemy z kuskusem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps