Składniki (2porcje)
-
Kuskus - 100 gOrzechy nerkowca - mała garśćRodzynki - mała garśćCurry - 1 łyżkaSok pomarańczowy - z 1 pomarańczyWieprzowina - 200 g bez kościMorele świeże - garść wydrylowanychTandoori masala - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Kuskus mieszamy z rodzynkami, orzechami i przyprawami oraz sokiem pomarańczowym, zalewamy wrzątkiem (1-2 cm powyżej poziomu kaszy) i przykrywamy ściśle folią.
2 / 3
W tym czasie podsmażamy na patelni kawałki mięsa, pokrojone w kostkę o boku 1 cm, wraz z pokrojonymi morelami. Morele powinny się rozpaść i oblepić mięso (dzięki temu będzie kruche i soczyste).
3 / 3
Podajemy z kuskusem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory