Składniki (2porcje)
-
Fasola czerwona z puszki - 1 mała puszkaFasola biała z puszki - 1 mała puszkaFasolka szparagowa zielona - 1 mała puszka flagoletCebula biała - 1 średniaSzczypiorek - 1 pęczekRozmaryn suszony - 1 łyżeczkaBazylia - 1 łyżeczka suszonejCukier - 1/2 szklankiOcet winny - 2/3 szklanki winnegoOliwa - 1/2 szklankiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuFasola mung (fasola złota) - 1 szklankaFasola czarna - 1 szklanka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Mieszamy wszystkie rodzaje fasoli (po odsączeniu z zalewy) z drobno posiekanymi: cebulą, szczypiorem i ziołami.
2 / 4
Ubijamy widelcem cukier z octem i oliwą na gładko, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie podgrzewamy marynatę na małym płomieniu.
3 / 4
Ciepłą marynatą polewamy warzywa i mieszamy.
4 / 4
Podajemy po schłodzeniu w lodówce. Przepyszna sałatka lub dodatek do mięs i ryżu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory