Marynowana fasola

Magazyn Kuchnia 24.02.2020 16:51
(brak ocen)
OCEŃ
Marynowana fasola
Marynowana fasola
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Mieszamy wszystkie rodzaje fasoli (po odsączeniu z zalewy) z drobno posiekanymi: cebulą, szczypiorem i ziołami.

2 / 4

Ubijamy widelcem cukier z octem i oliwą na gładko, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie podgrzewamy marynatę na małym płomieniu.

3 / 4

Ciepłą marynatą polewamy warzywa i mieszamy.

4 / 4

Podajemy po schłodzeniu w lodówce. Przepyszna sałatka lub dodatek do mięs i ryżu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.