Marynowane marchewki

Magazyn Kuchnia 18.02.2020 17:15
(brak ocen)
OCEŃ
Marynowane marchewki
Marynowane marchewki
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Marchewki gotujemy do miękkości (powinny być jędrne). Odcedzamy i przekładamy do miski.

2 / 5

Dodajemy pokrojoną w paski paprykę i cebulę pokrojoną w piórka.

3 / 5

W rondelku mieszamy ocet, oliwę, cukier i pomidory i podgrzewamy do zagotowania, gotujemy ok. 1 min.

4 / 5

Marchewki i paprykę zalewamy gorącą marynatą.

5 / 5

Podajemy natychmiast lub po schłodzeniu. W szczelnym naczyniu możemy przechowywać do 4 dni.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA