Składniki (4porcje)
-
Marchewka - 400 g mini marchewekPapryka zielona - 1Cebula - 1Ocet spirytusowy - 1/2 szklankiOliwa - 1/4 szklankiCukier - 3/4 szklankiPomidory - 1 mała puszka krojonych i obranych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 5
Marchewki gotujemy do miękkości (powinny być jędrne). Odcedzamy i przekładamy do miski.
2 / 5
Dodajemy pokrojoną w paski paprykę i cebulę pokrojoną w piórka.
3 / 5
W rondelku mieszamy ocet, oliwę, cukier i pomidory i podgrzewamy do zagotowania, gotujemy ok. 1 min.
4 / 5
Marchewki i paprykę zalewamy gorącą marynatą.
5 / 5
Podajemy natychmiast lub po schłodzeniu. W szczelnym naczyniu możemy przechowywać do 4 dni.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory