Marynowane warzywa

Magazyn Kuchnia 16.02.2021 12:44
(brak ocen)
OCEŃ
Marynowane warzywa
Marynowane warzywa
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Brokuł dzielimy na części, płuczemy i blanszujemy w garnku z gotującą się wodą przez kilka minut. Odcedzamy i płuczemy w zimnej wodzie. Osączamy na sicie, a następnie przekładamy do miski. Kalafiora płuczemy i dzielimy na różyczki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki. Paprykę płuczemy, usuwamy środki i kroimy w paseczki, cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wszystkie warzywa wraz z pomidor-kami koktajlowymi przekładamy do miski z brokułami i mieszamy. 

2 / 2

W oddzielnym naczyniu mieszamy składniki marynaty, aż do uzyskania gładkiej masy (jeśli ktoś woli bardziej wytrawny smak, można dodać mniej cukru). Marynatą polewamy warzywa i dokładnie mieszamy. Zostawiamy na noc w lodówce. Idealna przystawka do obiadu lub niezależne danie kolacyjne.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps