Mazurek orzechowo-kokosowy

Magazyn Kuchnia 27.01.2021 12:19
(brak ocen)
OCEŃ
Mazurek orzechowo-kokosowy
Mazurek orzechowo-kokosowy
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Drobno pokruszone herbatniki mieszamy ze stopionym letnim masłem, rozkładamy równomierną warstwę na dnie formy do pieczenia tart o średnicy 28 cm.

2 / 4

Na tym spodzie kolejno rozsypujemy: niezbyt drobno posiekaną czekoladę, wiórki kokosowe i orzechy.

3 / 4

Wierzch polewamy mlekiem z puszki (nie mieszamy; w czasie pieczenia mleko samo połączy się z niższymi warstwami). 

4 / 4

Pieczemy 30-40 minut w 175°C. Jeśli ciasto będzie za szybko się rumienić, dopiekamy je przykryte folią aluminiową. Upieczony mazurek studzimy, dekorujemy według uznania i dobrze chłodzimy w lodówce.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps