Mazurek pomarańczowy

Magazyn Kuchnia/Maria Szkop 08.03.2021 13:23
(brak ocen)
OCEŃ
Mazurek pomarańczowy
Mazurek pomarańczowy
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i wstawiamy na 1 godz. do lodówki. Następnie wyjmujemy je i rozwałkowujemy na niezbyt gruby placek (ok. 1 cm), który układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, formując rant. Pieczemy na złoty kolor w 200°C (ok. 15 min).

2 / 2

Dokładnie umyte w gorącej wodzie cytrusy kroimy na kawałki (wraz ze skórką), wyjmujemy pestki i miksujemy. Zmiksowane owoce podgrzewamy z cukrem ok. 30 min, często mieszając. Polewa powinna stać się gęsta i lekko przezroczysta. Ciepłą masę wylewamy na upieczony kruchy placek.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA