Minibezy Pavlovej

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 29.01.2021 16:40
(brak ocen)
OCEŃ
Minibezy Pavlovej
Minibezy Pavlovej
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rozpuszczamy drożdże w letniej wodzie. Dodajemy do mąki i wyrabiamy z 4 łyżkami oliwy, 4 łyżkami cukru, szczyptą soli i posiekanym rozmarynem. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę.

2 / 3

Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie połowy i cienko rozwałkowujemy każdą część. Układamy połowę na blasze posmarowanej oliwą. 

3 / 3

Wysypujemy połowę winogron, polewamy 2 łyżkami oliwy i posypujemy 2 łyżkami cukru. Przykrywamy drugą połową ciasta, sypiemy resztę winogron, polewamy oliwą i posypujemy cukrem. Pieczemy w 180oC około godziny.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps