Składniki (4porcje)
-
Białka - 5 dużychCytryna - 1 łyżeczka sokuCukier puder - 1 i 2/3 szklankiSkrobia kukurydziana - 5 łyżeczekEkstrakt waniliowy - 1 łyżeczkaOcet balsamiczny - 1 łyżeczkaOwoce - 2 szklankiMiód pszczeli - kilka łyżek płynnegoMięta - garść listkówCzekolada deserowa - 225 dagŚmietana kremówka 36 proc. - 2 szklankiKawa rozpuszczalna - 2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Rozpuszczamy drożdże w letniej wodzie. Dodajemy do mąki i wyrabiamy z 4 łyżkami oliwy, 4 łyżkami cukru, szczyptą soli i posiekanym rozmarynem. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę.
2 / 3
Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie połowy i cienko rozwałkowujemy każdą część. Układamy połowę na blasze posmarowanej oliwą.
3 / 3
Wysypujemy połowę winogron, polewamy 2 łyżkami oliwy i posypujemy 2 łyżkami cukru. Przykrywamy drugą połową ciasta, sypiemy resztę winogron, polewamy oliwą i posypujemy cukrem. Pieczemy w 180oC około godziny.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory