Miniomlety z kukurydzą i brokułami

Miniomlety z kukurydzą i brokułami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Kukurydza konserwowa - 2 łyżki słodkich ziarenSer żółty - 1 garść startegoBrokuł - 4 różyczkiSzynka - 4 plastryJajka - 4Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuMasło - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Do miski wrzucamy kukurydzę, ser oraz pokrojone brokuły i szynkę. Wbijamy jajka, solimy i pieprzymy. Smarujemy masłem dołki w formie do muffinów, wypełniamy je masą jajeczną do 3/4 wysokości, pieczemy 10 minut w 180°C.
2 / 2
Wyjmujemy omlety z formy i - po ostudzeniu - wkładamy do śniadaniówki. Do drugiej przegródki możemy dorzucić garść świeżych owoców (malin, jagód) albo pomidorki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory