Składniki (6porcji)
-
Rodzynki - 50 gCukier - do smakuWanilia - 1 laskaTwaróg tłusty - 1/2 kgŻółtka - 6Masło - 100 gKaczka - 150-200 ml krwiOrzechy włoskie - 50 gSkórka pomarańczowa - 50 g posiekanej i smażonej w cukrze
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Sparzamy i odcedzamy rodzynki. Ucieramy w makutrze cukier i ziarenka wanilii, dodajemy twaróg. Ucieramy, dorzucając po jednym żółtku. Następnie dodajemy masło, a na koniec krew i bakalie.
2 / 2
Pieczemy około 20 minut w formie na terrinę w 160 st. C. Czas pieczenia zależy od szerokości i wysokości formy: pascha jest gotowa, gdy drewniany patyczek wbity w jej środek będzie suchy po wyjęciu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory