Mur: pieczona pascha z kaczą krwią

Aleksander Baron/Magazyn Kuchnia 31.07.2020 14:52
(brak ocen)
OCEŃ
Mur: pieczona pascha z kaczą krwią
Mur: pieczona pascha z kaczą krwią
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6 porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Sparzamy i odcedzamy rodzynki. Ucieramy w makutrze cukier i ziarenka wanilii, dodajemy twaróg. Ucieramy, dorzucając po jednym żółtku. Następnie dodajemy masło, a na koniec krew i bakalie.

2 / 2

Pieczemy około 20 minut w formie na terrinę w 160 st. C. Czas pieczenia zależy od szerokości i wysokości formy: pascha jest gotowa, gdy drewniany patyczek wbity w jej środek będzie suchy po wyjęciu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps