Naleśniki czekoladowe z mascarpone i malinami

Haps 16.02.2020 21:05
(7 ocen)
OCEŃ
Naleśniki czekoladowe z mascarpone i malinami
Ten przepis na naleśniki czekoladowe podrzucił nam ktoś, kto miał być od jutra na diecie. Zrobiliśmy naleśniki, przemyśleliśmy temat i już wiemy, że nigdy nie będziemy na diecie. To co napisaliśmy nie ma sensu? Tak samo jak nie ma sensu deklaracja, że przechodzi się na dietę, jeśli lubi się hapsowe przepisy.
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Masło rozpuść w rondelku. Do gorącego masła dodaj czekoladę i od razu zdejmij rondel z ognia. Wymieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści i oba składniki dokładnie się połączą.

2 / 4

W osobnej misce ubij jajka oraz żółtka z dodatkiem mleka. Następnie dodaj przestudzoną masę czekoladową i przesiej do miski mąkę, cukier puder oraz kakao. Zmiksuj wszystkie składniki na jednolitą masę. Odstaw ciasto na 30 minut.

3 / 4

W międzyczasie przygotuj krem. Wszystkie składniki umieść w misce i zmiksuj na jednolity, gładki krem. Schowaj krem do lodówki. Rozgrzej patelnię do naleśników i smaż naleśniki na średnim ogniu po ok. 2 minuty z każdej strony.

4 / 4

Ostudzone naleśniki posmaruj kremem, na kremie rozłóż maliny i pozwijaj naleśniki jak rolady.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps