Niemieckie Bethmannchen (kulki marcepanowe)

Magazyn Kuchnia 12.12.2019 23:01
(brak ocen)
OCEŃ
Niemieckie Bethmannchen (kulki marcepanowe)
Niemieckie Bethmannchen (kulki marcepanowe)
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do 30 minut

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Migdały przekrój wzdłuż na połówki. Marcepan zagnieć z przesianym cukrem pudrem, mąką i białkiem. Z masy ulep kuleczki, ułóż je na blasze wyścielonej pergaminem. Żółtko wymieszaj ze śmietaną, posmaruj kuleczki. W każdą wciśnij połówkę migdała. Piecz 18-20 minut w temp. 150°C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.