Niemieckie Bethmannchen (kulki marcepanowe)

Niemieckie Bethmannchen (kulki marcepanowe)
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do 30 minut
Składniki (4porcje)
-
Migdały blanszowane - 8 dagJajka - 1Marcepan - 25 dagCukier puder - 6 łyżekMąka pszenna - 3 łyżkiŚmietana 30 proc. - łyżeczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Migdały przekrój wzdłuż na połówki. Marcepan zagnieć z przesianym cukrem pudrem, mąką i białkiem. Z masy ulep kuleczki, ułóż je na blasze wyścielonej pergaminem. Żółtko wymieszaj ze śmietaną, posmaruj kuleczki. W każdą wciśnij połówkę migdała. Piecz 18-20 minut w temp. 150°C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory