Ogórki małosolne z chrzanem

Justyna Bednarek, Magazyn Kuchnia 15.02.2021 16:38
(brak ocen)
OCEŃ
Ogórki małosolne z chrzanem
Ogórki małosolne z chrzanem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Liście - Połowę liści chrzanu, wiśni, dębu oraz kopru włoskiego układamy na dnie kamiennego garnka. Czosnek - obieramy z łupinek. Ogórki - myjemy i razem z czosnkiem wkładamy do garnka. Chrzan - czyścimy, kroimy na kawałki i dokładamy do ogórków. Koper włoski - Resztę kopru i liści układamy na ogórkach. 

2 / 4

Przyprawy - Wrzucamy do garnka kolendrę, pieprz i ziele angielskie. 

3 / 4

Woda - Zagotowujemy ją z solą. Lekko przestudzoną, ale wciąż gorącą zalewę wlewamy do garnka. Przykrywamy talerzykiem i przyciskamy czymś ciężkim (np. kamieniem). 

4 / 4

Po 5-7 dniach ogórki są gotowe.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.