Okoń z pistacjami i sosem z trawy cytrynowej

Jean Sulipce/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 15:46
(brak ocen)
OCEŃ
Okoń z pistacjami i sosem z trawy cytrynowej
Okoń z pistacjami i sosem z trawy cytrynowej
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Robimy purée: nagrzewamy piekarnik do 160 st. C. Pistacje rozsypujemy na blasze, prażymy 15 minut.

2 / 4

Kruszymy i odkładamy 10 g, resztę miksujemy z wodą, wkładamy do rondla, stawiamy na małym ogniu. Podgrzewamy, mieszając, z olejem z pistacji i twarożkiem. Przyprawiamy do smaku.

3 / 4

Robimy sos: trawę cytrynową kroimy na kawałki, imbir siekamy. Zagotowujemy śmietankę, zdejmujemy z ognia, wrzucamy trawę cytrynową i imbir. Miksujemy, przecieramy przez sitko. Przyprawiamy sokiem z cytryny i solą, trzymamy w cieple.

4 / 4

Ryby doprawiamy, smażymy na maśle - tylko z jednej strony. Podajemy z pistacjowym purée i sosem z trawy cytrynowej, posypujemy pistacjami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA