Omlet z płatkami kukurydzianymi Nestle Corn Flakes

Poranek to nie jest dobry moment na podejmowanie trudnych, życiowych decyzji. Zamiast pół godziny zastanawiać się, czy wolisz zjeść na śniadanie płatki, czy jajka, zrób omlet według naszego przepisu. Zaoszczędzony czas przeznacz na sen. WIN WIN!
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Jajka - 3Mąka pszenna - 1 łyżkaMleko 3.2 proc. - 1 łyżkaPłatki kukurydziane - 1/2 szklanki płatków Nestle Corn FlakesOlej rzepakowy - 1 łyżkaFeta - 100 gJogurt grecki - 1 łyżkaSzczypiorek - 1 łyżka posiekanegoPomidorki cherry - 4 sztukiSałata - 1 garśćRzodkiewka - 3 sztukiBób - 1 garść ugotowanego i wyłuskanego
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Fetę pokrój w kostkę i przełóż do miseczki. Dodaj jogurt oraz szczypiorek i utrzyj widelcem na pastę.
2 / 3
W dużej misce ubij jajka z mlekiem, mąką oraz szczyptą soli. Wsyp płatki kukurydziane i wymieszaj szpatułką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory