Składniki (2porcje)
-
Pomidory - 2 (oczyszczone z pestek i pokrojone w kosteczkę)Cebula czerwona - 1/2 posiekanejPapryka zielona - 1 jalapeno (ma byćKolendra (natka) - 2 łyżki posiekanejLimonka - 1 łyżka sokuSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuJajka - 4Masło - 1 łyżkaBekon - 3 plastry (wysmażone na chrupko na suchej patelni)Awokado - 1 obrane i pokrojone w cienkie plasterkiSer żółty - 5-6 dag startego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Robimy salsę, delikatnie mieszając ze sobą wszystkie jej składniki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy z 2 łyżkami wody, przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy połowę masła, wlewamy połowę masy jajecznej i smażymy minutę. Na połowie omletu rozkładamy połowę bekonu, awokado i sera, smażymy jeszcze minutę. Omlet składamy na pół, odkładamy w ciepłe miejsce.
2 / 2
Smażymy drugi omlet z pozostałych składników. Podajemy z salsą pomidorową.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory