Omlety z bekonem, awokado, serem i salsą pomidorową

Magazyn Kuchnia 27.02.2020 17:19
(brak ocen)
OCEŃ
Omlety z bekonem, awokado, serem i salsą pomidorową
Omlety z bekonem, awokado, serem i salsą pomidorową
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Robimy salsę, delikatnie mieszając ze sobą wszystkie jej składniki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy z 2 łyżkami wody, przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy połowę masła, wlewamy połowę masy jajecznej i smażymy minutę. Na połowie omletu rozkładamy połowę bekonu, awokado i sera, smażymy jeszcze minutę. Omlet składamy na pół, odkładamy w ciepłe miejsce. 

2 / 2

Smażymy drugi omlet z pozostałych składników. Podajemy z salsą pomidorową.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.