Ośmiornica z orientalną sałatką ogórkową

Tomek Woźniak, Magazyn Kuchnia 08.04.2021 15:50
(brak ocen)
OCEŃ
Ośmiornica z orientalną sałatką ogórkową
Ośmiornica z orientalną sałatką ogórkową
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Myjemy ośmiornicę, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na kawałki (2-3 cm). Obtaczamy w mące kukurydzianej doprawionej wcześniej solą i pieprzem. 

2 / 3

Przygotowujemy sałatkę. Za pomocą obieraczki dzielimy ogórka na cienkie paski. Mieszamy z drobno posiekaną papryczką, dodajemy miętę, polewamy sokiem z limonki i oliwą. 

3 / 3

Na rozgrzanym w garnku oleju smażymy ośmiornicę przez 2-3 minuty, aż będzie złocista. Podajemy ze schłodzoną sałatką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.