Ośmiornica z pikantnym olejem

Paweł Kałuski/Magazyn Kuchnia 24.06.2020 15:02
(brak ocen)
OCEŃ
Ośmiornica z pikantnym olejem
Ośmiornica z pikantnym olejem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Zagotowujemy 4 l wody z selerem, kolendrą, pieprzem, tymiankiem i liśćmi laurowymi. Wkładamy ośmiornicę i gotujemy 1,5 godz. Olej podgrzewamy z przyprawami.

2 / 2

Ośmiornicę kroimy i grillujemy 5-7 min. Serwujemy z sałatką z truskawek, selera i chilli, polaną olejem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.