Składniki (4porcje)
-
Seler naciowy - 2 gałązkiKolendra (ziarna) - 1 łyżeczkaPieprz czarny w ziarnach - 1 łyżeczka (najlepiej młotkowanego)Tymianek suszony - 6 gałązekOwoce morza - 1 kg ośmiornicyLiść laurowy - 2Olej rzepakowy - 1/2 lKardamon - 2 nasionaAnyż - 1 gwiazdkaKolendra (ziarna) - 1 łyżkaChili - 1Czosnek - 1/2 główkiLiść laurowy - 1Truskawki - 6 niezbyt dojrzałychSeler naciowy - 1 gałązkaChili - 1 posiekana papryczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Zagotowujemy 4 l wody z selerem, kolendrą, pieprzem, tymiankiem i liśćmi laurowymi. Wkładamy ośmiornicę i gotujemy 1,5 godz. Olej podgrzewamy z przyprawami.
2 / 2
Ośmiornicę kroimy i grillujemy 5-7 min. Serwujemy z sałatką z truskawek, selera i chilli, polaną olejem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory