Ozorek cielęcy w sosie chrzanowym

Magazyn Kuchnia/Anna Wrońska 30.11.2020 12:06
(2 oceny)
OCEŃ
Ozorek cielęcy w sosie chrzanowym
Ozorek cielęcy w sosie chrzanowym
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Zagotuj w rondlu składniki marynaty, ostudź, zalej umyte ozorki. Odstaw na 24 godziny. Potem ozorki osącz, ugotuj (około godziny) w wywarze warzywnym. Zdejmij skórkę, gdy są jeszcze gorące, odetnij także tłuszcz. Ozorki pokrój w centymetrowe plastry.

2 / 2

Przygotuj sos: odmierz 1/4 litra wywaru, w którym gotowały się ozorki, dodaj chrzan oraz śmietanę, gotuj 10 minut. Gdy sos zgęstnieje, wrzuć pokrojone w kostkę jajka i pozostaw na ogniu jeszcze minutę. Dodaj natkę i sok z cytryny, przypraw do smaku cukrem, solą i pieprzem, polej ozory.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps