Panzerotti

Haps 09.10.2020 12:20
(brak ocen)
OCEŃ
Panzerotti
Pizzopieróg czy pierogopizza? Nie ma co się zastanawiać nad nazwą, bo w międzyczasie te genialne pizzowe pierożki znikną z talerza. Jeśli jeszcze ich nie próbowaliście, czas to nadrobić. To hit na imprezy i świetna przekąska na co dzień. Sprawdźcie, jak się za nie zabrać.
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Ciasto rozłóż i potnij na okrągłe placki. Gotowe placki nadziewaj porwaną szynką parmeńską, mozzarellą, pomidorami oraz dopraw solą, pieprzem i oregano. Sklejaj jak pierogi – możesz do tego użyć widelca.

2 / 2

Następnie smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż będą złotobrązowe z obu stron.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.