Panzerotti
Pizzopieróg czy pierogopizza? Nie ma co się zastanawiać nad nazwą, bo w międzyczasie te genialne pizzowe pierożki znikną z talerza. Jeśli jeszcze ich nie próbowaliście, czas to nadrobić. To hit na imprezy i świetna przekąska na co dzień. Sprawdźcie, jak się za nie zabrać.
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Ciasto na pizzę - 1 opakowanieMozzarella - 1 kulkaSzynka parmeńska - 6-8 plastrówPomidory z puszki - 1 opakowanie, krojonychSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOregano suszone - do smakuOlej rzepakowy - 1/2 l do smażenia
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Ciasto rozłóż i potnij na okrągłe placki. Gotowe placki nadziewaj porwaną szynką parmeńską, mozzarellą, pomidorami oraz dopraw solą, pieprzem i oregano. Sklejaj jak pierogi – możesz do tego użyć widelca.
2 / 2
Następnie smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż będą złotobrązowe z obu stron.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory