Papryka faszerowana

Klara Molnar/Magazyn Kuchnia 14.02.2020 14:26
(1 ocena)
OCEŃ
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Przecier rozprowadź wodą, przypraw solą i cukrem, włóż całą cebulkę. Dodaj natkę selera, zagotuj. Odetnij spody papryk, wyjmij nasionka i białe środki. Zrób farsz: podgotuj ryż w osolonej wodzie, dodaj mięso, zmiksowaną cebulę i jajko. Przypraw solą i pieprzem. Nadzieniem napełnij papryki, pozostawiając trochę wolnego miejsca, gdyż ryż w czasie gotowania pęcznieje i może rozsadzić paprykę. Papryki włóż do sosu i gotuj do miękkości. Zasmaż mąkę na smalcu, połącz z sosem pod koniec gotowania. W czasie gotowania potrawy nie mieszaj, tylko lekko potrząsaj garnkiem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA