Papryka z czosnkiem

Papryka z czosnkiem
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Papryka czerwona - 1 kg (najlepsza jest okrągła, czyli pomidorowa)Czosnek - główka
-
Zalewa
Koperek - 2 gałązkiPieprz czarny w ziarnach - kilka ziarenekZiele angielskie - kilka ziarenekLiść laurowy - 2Ocet winny - 100 ml białego 10 proc.Cukier - 10 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Papryki myjemy, wydrążamy od strony ogonka z nasion i wkładamy do każdej po ząbku czosnku. Układamy w słojach.
2 / 2
Z podanych składników robimy zalewę i gorącą zalewamy paprykę. Pasteryzujemy 25 min.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory