Pasta z pieczonej papryki i tuńczyka

Magazyn Kuchnia 27.11.2020 16:06
(brak ocen)
OCEŃ
Pasta z pieczonej papryki i tuńczyka
Pasta z pieczonej papryki i tuńczyka
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Papryki opiekamy przez jakieś 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C, aż skórka sczernieje. Jeszcze gorące wkładamy do foliowej torebki, zawiązujemy i odkładamy, aby wystygły. Wyjmujemy papryki i zdejmujemy z nich skórkę. Oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. 

2 / 3

Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Tuńczyka osączamy z oliwy. Paprykę, cebulę, tuńczyka, zioła prowansalskie i bazylię, ser pleśniowy, sos tabasco, sól oraz pieprz miksujemy. Szczypiorek drobno siekamy i mieszamy z pastą. 

3 / 3

Podajemy z tostami lub ciemnym chlebem.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps