Pasta z pieczonej papryki i tuńczyka

Pasta z pieczonej papryki i tuńczyka
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Papryka czerwona - 2Cebula - 1Masło - łyżkaTuńczyk w oleju - puszkaBazylia - 1/2 łyżeczki suszonejZioła prowansalskie - 1/2 łyżeczki suszonychTabasco - łyżeczkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSzczypiorek - 1/2 pęczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Papryki opiekamy przez jakieś 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C, aż skórka sczernieje. Jeszcze gorące wkładamy do foliowej torebki, zawiązujemy i odkładamy, aby wystygły. Wyjmujemy papryki i zdejmujemy z nich skórkę. Oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.
2 / 3
Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Tuńczyka osączamy z oliwy. Paprykę, cebulę, tuńczyka, zioła prowansalskie i bazylię, ser pleśniowy, sos tabasco, sól oraz pieprz miksujemy. Szczypiorek drobno siekamy i mieszamy z pastą.
3 / 3
Podajemy z tostami lub ciemnym chlebem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory