Składniki (4porcje)
-
Mąka pszenna typ 500 - 20 dagMąka razowa - 5 dagSól - 1/2 łyżeczkiWoda mineralna - 150 mlParmezan - 2 łyżki tartegoOliwa - 1 łyżkaOlej rzepakowy - do smażeniaSer Rokpol - 25 dag drobno startegoMozzarella - ilość wg uznaniaSer kozi twardy - ilość wg uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy sól i wodę, zaczynamy wyrabiać ciasto. Pod koniec wyrabiania dodajemy parmezan i oliwę. Odstawiamy na około 30 minut. Wałkujemy ciasto na cienkie płaty, kroimy na kwadraty, smażymy w gorącym tłuszczu na złoty kolor. Kładziemy na papierowym ręczniku, by odsączyć z tłuszczu i od razu posypujemy mieszanką serów.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory