Pasztecik krakers serowy

Dorota Próchniewicz/Magazyn Kuchnia 22.07.2020 14:12
(brak ocen)
OCEŃ
Pasztecik krakers serowy
Pasztecik krakers serowy
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy sól i wodę, zaczynamy wyrabiać ciasto. Pod koniec wyrabiania dodajemy parmezan i oliwę. Odstawiamy na około 30 minut. Wałkujemy ciasto na cienkie płaty, kroimy na kwadraty, smażymy w gorącym tłuszczu na złoty kolor. Kładziemy na papierowym ręczniku, by odsączyć z tłuszczu i od razu posypujemy mieszanką serów. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps