Składniki (4porcje)
-
Mąka pszenna typ 500 - 20 dagMąka kukurydziana - 10 dagJajka - 2Woda mineralna - 1.5 szklankiSól - do smakuOlej rzepakowy - 4 łyżkiTłuszcz - do smażeniaAwokado - 2Limonka - 2 łyżki sokuKolendra mielona - 1/2 łyżeczkiDymka - 3Olej rzepakowy - 2 łyżkiPomidory - 2Sól - do smakuTabasco - do smakuSzczypiorek - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Mąkę pszenną łączymy z kukurydzianą, przesiewamy, dodajemy jajka, wodę i sól. Miksujemy. Odstawiamy na 30 min.
2 / 3
Dodajemy olej, mieszamy i smażymy na małej patelni naleśniki. Z awokado wydrążamy miąższ. Skrapiamy sokiem z limonki, solimy, lekko rozgniatamy widelcem, posypujemy kolendrą. Na oleju lekko podsmażamy posiekaną dymkę. Obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę.
3 / 3
Na usmażonych naleśnikach rozsmarowujemy farsz: najpierw awokado, potem cebulkę, na końcu pomidory. Doprawiamy solą i tabasco. Zwijamy w roladki, każdą obwiązujemy łodyżką szczypiorku. Duże naleśniki można po zwinięciu przeciąć na pół pod ostrym kątem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory