Pasztecik Roladka z awokado

Magazyn Kuchnia/Dorota Próchniewicz 16.02.2021 12:33
(brak ocen)
OCEŃ
Pasztecik Roladka z awokado
Pasztecik Roladka z awokado
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Mąkę pszenną łączymy z kukurydzianą, przesiewamy, dodajemy jajka, wodę i sól. Miksujemy. Odstawiamy na 30 min.

2 / 3

Dodajemy olej, mieszamy i smażymy na małej patelni naleśniki. Z awokado wydrążamy miąższ. Skrapiamy sokiem z limonki, solimy, lekko rozgniatamy widelcem, posypujemy kolendrą. Na oleju lekko podsmażamy posiekaną dymkę. Obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę. 

3 / 3

Na usmażonych naleśnikach rozsmarowujemy farsz: najpierw awokado, potem cebulkę, na końcu pomidory. Doprawiamy solą i tabasco. Zwijamy w roladki, każdą obwiązujemy łodyżką szczypiorku. Duże naleśniki można po zwinięciu przeciąć na pół pod ostrym kątem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps