Pasztet Hubertus

Magazyn Kuchnia 10.06.2020 11:42
(brak ocen)
OCEŃ
Pasztet Hubertus
Pasztet Hubertus
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Pokrojone mięso, surowy boczek i słoninę podsmaż na smalcu. Dodaj plastry cebuli, smaż jeszcze chwilę. Posól, dodaj kilka ziaren ziela angielskiego, liść laurowy i łyżkę majeranku. Duś do miękkości.

2 / 4

Bułkę namocz, odciśnij, przepuść dwa razy przez maszynkę razem z mięsem. Przypraw solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową.

3 / 4

Foremki wyłóż plastrami wędzonego boczku, napełnij masą pasztetową, do środka wciśnij morele i śliwki. Piecz 80 minut w temp. 180 st. C.

4 / 4

Zrób galaretkę: skarmelizuj cukier, rozpuść w litrze wrzącej wody, połącz z namoczoną żelatyną, porto i szczyptą soli. Gdy galaretka stężeje, pokrój ją w kostkę i udekoruj pasztet.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.