Pasztet warzywny

Marta Dymek/Magazyn Kuchnia 18.12.2019 14:46
(brak ocen)
OCEŃ
Pasztet warzywny
Pasztet warzywny
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Piekarnik rozgrzewamy do 200 st. C. Wszystkie składniki pasztetu umieszczamy w dużej misce i za pomocą ręcznego blendera miksujemy na gładką, lepką masę. Keksówkę wyściełamy papierem do pieczenia, wlewamy masę pasztetową, wyrównujemy. Na wierzchu pasztetu dekoracyjnie układamy liście laurowe, które delikatnie nacieramy olejem. Tak przygotowany pasztet wsuwamy do piekarnika i pieczemy 40-50 minut, aż delikatnie się zrumieni. Studzimy całą noc w formie. Rano okrawamy, wyjmujemy z keksówki i kroimy na plastry. Wielkanocny pasztet, który powali na kolana wszystkich gości. Jadłonimia

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.