Pasztet z ciecierzycy i czerwonej fasoli

Pasztet z ciecierzycy i czerwonej fasoli
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Cebula - 2 małeCzosnek - 4 ząbkiNatka pietruszki - pęczekFasola czerwona z puszki - 50 dag (odcedzonej)Jajka - 2Kolendra mielona - 2 łyżeczkiPapryka mielona słodka - 2 łyżeczkiTymianek suszony - łyżeczkaOliwa - 1/2 łyżkiSól - wedle uznaniaPieprz czarny mielony - wedle uznaniaCiecierzyca - 50 dag ugotowanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Cebulę, czosnek i natkę drobno siekamy. Fasolę i cieciorkę miksujemy na gęstą masę. Mieszamy ze wszystkimi składnikami (oprócz oliwy) i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2 / 3
Blachę lub prostokątne żaroodporne naczynie smarujemy oliwą. Wkładamy do niej masę z fasoli. Pieczemy w 180 st. C przez godzinę i 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do ostudzenia.
3 / 3
Podajemy z mostarda di arance e cipolle i razowym chlebem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory