Pasztet z królika

Magazyn Kuchnia 27.01.2021 15:40
(brak ocen)
OCEŃ
Pasztet z królika
Pasztet z królika
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Włóż do garnka przód i podroby z królika oraz boczek lub podgardle. Dodaj grzyby, cebulę, listki laurowe i pieprz, wlej trochę wody i duś pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj wątróbkę i duś jeszcze przez chwilkę. Ostudź, a następnie oddziel mięso od kości.

2 / 3

W wywarze namocz bułki i odciśnij je. Mięso, boczek, wątróbkę i bułki przepuść (co najmniej 2 razy) przez maszynkę do mięsa. Przypraw do smaku, dodaj olej i jajka.

3 / 3

Wyrób masę, przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Piecz godzinę w temp. 180°C. Upieczony pasztet zalej wytopionym tłuszczem, przestudź i wstaw do lodówki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps