Pęczak z grochem na wędzonce

Magazyn Kuchnia 20.05.2020 14:30
(brak ocen)
OCEŃ
Pęczak z grochem na wędzonce
Pęczak z grochem na wędzonce
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6 porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Pęczak zalej 7 szklankami wody, a groch 4 szklankami wody i mocz je osobno przez całą noc. Następnego dnia ugotuj w wodzie, w której się moczyły.

2 / 3

W trzecim garnku ugotuj żeberka oraz obrane i pokrojone warzywa. Włóż listek laurowy, przypraw solą i pieprzem.

3 / 3

Gdy warzywa i żeberka zmiękną, połącz je z ugotowanym pęczakiem i grochem (wraz z wywarami). Słoninę pokrój, wytop z niej skwarki i polej nimi gotową potrawę.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps