Penne z peperoncino i oliwkami
Penne z peperoncino i oliwkami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Makaron penne - 40 dagPapryka czerwona - 1Papryka żółta - 1Natka pietruszki - łyżka posiekanejOliwki zielone - 20-24 bez pestekCzosnek - 1-2 ząbkiOliwa - 4 łyżkiPeperoncino - 1-2Sól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Wytnij gniazda nasienne i białe ścianki z papryk. Strąki pokrój w paski. Na 2 łyżkach oliwy podsmaż ząbek czosnku, peperoncino i pokrojoną paprykę. Do wazy wlej resztę oliwy, wrzuć przekrojone na połówki oliwki, natkę i podsmażoną paprykę (bez peperoncino i czosnku).
2 / 2
Wymieszaj z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podawaj.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory