Perliczka z truskawkami

Karol Okrasa/Magazyn Kuchnia 27.01.2021 12:35
(brak ocen)
OCEŃ
Perliczka z truskawkami
Perliczka z truskawkami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Perliczkę marynujemy 15 minut w oliwie z dodatkiem skórki otartej z cytryny, a następnie smażymy na patelni na złoty kolor z każdej strony.

2 / 4

Na drugiej patelni z cukru robimy złoty karmel. Dolewamy wino i czekamy, aż karmel się rozpuści. 

3 / 4

Dodajemy Beherovkę, sok z limonki, suszone pomidory pokrojone w paski i masło. Mieszamy, gotujemy do uzyskania zawiesistej konsystencji.

4 / 4

Dodajemy pokrojone w ćwiartki truskawki i podgrzewamy 20 sekund na wolnym ogniu. Usmażoną perliczkę układamy na truskawkach z pomidorami i polewamy powstałym sosem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA