Pieczeń cielęca z rożna

Magazyn Kuchnia 08.04.2021 19:55
(brak ocen)
OCEŃ
Pieczeń cielęca z rożna
Pieczeń cielęca z rożna
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Mięso myjemy i osuszamy. Następnie mocno wygniatamy ręką. 

2 / 4

Robimy marynatę. Posiekaną cebulę mieszamy z winem, oliwą, goździkami, pokruszonym listkiem laurowym i tymiankiem. 

3 / 4

Mięso układamy ścisło w kamiennym garnku, zalewamy przygotowaną marynatą, przykrywamy i zostawiamy na 2 dni w lodówce, od czasu do czasu odwracając. 

4 / 4

Wyjmujemy z marynaty, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem, rozmarynem i szałwią, smarujemy stopionym masłem i pieczemy na rożnie, często skrapiając marynatą i smarując stopionym masłem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.