Pieczeń marynowana

Magazyn Kuchnia 29.01.2021 17:18
(brak ocen)
OCEŃ
Pieczeń marynowana
Pieczeń marynowana
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mieszamy dokładnie składniki marynaty. Zalewamy nią natarte solą mięso i odstawiamy na 2-3 dni do lodówki. Po tym czasie wołowinę szpikujemy pociętym w słupki boczkiem, obtoczonym w świeżo mielonym pieprzu. Obsmażamy na bardzo ostrym ogniu, tak by całe mięso było mocno przyrumienione. Wkładamy do dużego naczynia żaroodpornego (koniecznie przykrywanego), polewamy octem balsamicznym, olejem, doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy grzyby i pieczemy 3-4 godziny w temp. 200°C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.