Pieczone warzywa z Vegemite

Paweł Kałuski/Magazyn Kuchnia 04.08.2020 16:54
(1 ocena)
OCEŃ
Pieczone warzywa z Vegemite
Pieczone warzywa z Vegemite
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Warzywa myjemy, jeśli to konieczne, obieramy, następnie wkładamy do torebki plastikowej razem z wszystkimi ziołami i przyprawami, wlewamy parę łyżek oliwy i dobrze mieszamy. Zostawiamy tak na pół godziny.

2 / 3

Z folii aluminiowej formujemy koszyczek, przekładamy tam warzywa, zamykamy szczelnie od góry i grillujemy pół godziny.

3 / 3

Gotowe warzywa można podawać z pesto z pietruszki (pęczek natki miksujemy z garścią orzechów włoskich, ząbkiem czosnku i 100 ml oliwy - super!).

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps