Pieczone warzywa z Vegemite
Pieczone warzywa z Vegemite
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Marchewka - 4 młodeRzodkiewka - 10Cebula czerwona - 2 pokrojone w ćwiartkiSzalotka - 2 pokrojone w ćwiartkiCzosnek - 4 ząbkiKalarepa - 1 obrana i pokrojona w grubą kostkęDymka - 2 pokrojone w ćwiartkiSeler naciowy - 2 gałązki obrane i pokrojone w 2 cm kawałkiPietruszka - 4 młodeRozmaryn świeży - 2 gałązkiChili - 1 czerwona papryczkaOliwa - 1 łyżkaPieprz czarny mielony - do smakuOliwa - do smakuPasta vegemite - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Warzywa myjemy, jeśli to konieczne, obieramy, następnie wkładamy do torebki plastikowej razem z wszystkimi ziołami i przyprawami, wlewamy parę łyżek oliwy i dobrze mieszamy. Zostawiamy tak na pół godziny.
2 / 3
Z folii aluminiowej formujemy koszyczek, przekładamy tam warzywa, zamykamy szczelnie od góry i grillujemy pół godziny.
3 / 3
Gotowe warzywa można podawać z pesto z pietruszki (pęczek natki miksujemy z garścią orzechów włoskich, ząbkiem czosnku i 100 ml oliwy - super!).
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory