Piernik ucierany na szybko

Olga Badowska/Magazyn Kuchnia 06.12.2019 10:47
(brak ocen)
OCEŃ
Piernik ucierany na szybko
Piernik ucierany - na szybko
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzewamy piekarnik do 175 st. C. W rondelku rozpuszczamy miód i cukier. Przesiewamy mąkę, dodajemy przyprawy, sól i proszek do pieczenia, wymieszane z orzechami i skórką. Powoli miksujemy, dodając jajko roztrzepane z mlekiem. Dalej ubijając, cienką strużką wlewamy miód z cukrem. Keksówkę natłuszczamy masłem i oprószamy mąką, wlewamy masę i wyrównujemy wierzch. Pieczemy ok. 50 minut. Na skróty: na podaną w przepisie ilość ciasta wystarczą 2-3 łyżeczki gotowej przyprawy do piernika; zachęcamy jednak do zrobienia własnej.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.