Składniki (4porcje)
-
Ciasto francuskie - 250 gTwaróg półtłusty - 250 gJogurt naturalny - 100 mlSzczypiorek - 1 mały pęczekMięta - 4 listkiRzodkiewka - 4Skórka z cytryny - z 1 cytrynySól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOlej z pestek dyni - 1-2 łyżkiSałata - kilka liści
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Płat ciasta francuskiego kroimy w poprzek na dwa trójkąty, których brzegi (1 cm) zawijamy do środka i dociskamy. Układamy na wyściełanej pergaminem blasze i pieczemy 15-20 minut w 180 st. C na złoty kolor. Twaróg kruszymy widelcem, mieszamy z jogurtem oraz posiekanymi szczypiorkiem i miętą. Dodajemy skórkę z cytryny oraz rzodkiewkę startą na tarce o małych oczkach; mieszamy, solimy i pieprzymy. Twaróg nakładamy na upieczone kawałki ciasta. Skrapiamy olejem i podajemy z sałatą.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory