Pieróg francuski z twarogiem

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 10.02.2020 16:52
(brak ocen)
OCEŃ
Pieróg francuski z twarogiem
Pieróg francuski z twarogiem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Płat ciasta francuskiego kroimy w poprzek na dwa trójkąty, których brzegi (1 cm) zawijamy do środka i dociskamy. Układamy na wyściełanej pergaminem blasze i pieczemy 15-20 minut w 180 st. C na złoty kolor. Twaróg kruszymy widelcem, mieszamy z jogurtem oraz posiekanymi szczypiorkiem i miętą. Dodajemy skórkę z cytryny oraz rzodkiewkę startą na tarce o małych oczkach; mieszamy, solimy i pieprzymy. Twaróg nakładamy na upieczone kawałki ciasta. Skrapiamy olejem i podajemy z sałatą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps