Pierogi z dynią i białym serem

Haps 02.10.2020 13:28
(brak ocen)
OCEŃ
Pierogi z dynią i białym serem
Dynia? Pycha! Biały ser? Mniam! Pierogi? O mamo! A co, gdyby połączyć to wszystko w całość? Gwarantujemy, że trudno będzie odejść od stołu.
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (4porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Zacznij od ciasta i upieczenia dyni. Mąkę pszenną, wodę i oliwę zagnieć tak, by otrzymać jednolite i gładkie ciasto. Zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki, by odpoczęło. Dynie zawiń w folię i upiecz do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

2 / 3

Upieczoną dynię pozbaw skóry i pestek, rozgnieć z twarogiem, dodaj cebulkę, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.

3 / 3

Ciasto na pierogi rozwałkuj cienko. Wytnij okrągłe placuszki na pierogi, nadziewaj dyniowym farszem i sklejaj. Gotowe pierożki gotuj w mocno osolonej wodzie przez 2-3 minuty. Podawaj polane masłem z kilkoma listkami szałwii.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps