Pierogi z kapustą i grzybami tradycyjne

Pierogi z kapustą i grzybami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny
Składniki (4porcje)
-
Farsz na pierogi z kapustą i grzybami
Kapusta kiszona - 50 dagBorowiki - 2 dag, suszonychOlej rzepakowy - 2-3 łyżkiCebula biała - 1Pieprz czarny mielony - do smakuSól - do smaku
-
Ciasto na pierogi
Mąka pszenna - 2 szklankiOliwa - łyżkaJajka - 1Sól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kapustę ugotuj, osącz, pokrój. Grzyby namocz na kilka godzin, ugotuj i posiekaj. Posiekaną cebulę przesmaż na oliwie, dodaj kapustę i grzyby, duś przez chwilę. Zagnieć ciasto na pierogi z podanych składników, cienko rozwałkuj, wytnij krążki. Nakładaj farsz i sklejaj. Pierogi z kapustą gotuj w osolonej wodzie (3 minuty od chwili, gdy wypłyną na powierzchnię).
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory