Pierogi z kapustą i grzybami tradycyjne

Pierogi z kapustą i grzybami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny
Składniki (4porcje)
-
Farsz na pierogi z kapustą i grzybami
Kapusta kiszona - 50 dagBorowiki - 2 dag, suszonychOlej rzepakowy - 2-3 łyżkiCebula biała - 1Pieprz czarny mielony - do smakuSól - do smaku
-
Ciasto na pierogi
Mąka pszenna - 2 szklankiOliwa - łyżkaJajka - 1Sól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kapustę ugotuj, osącz, pokrój. Grzyby namocz na kilka godzin, ugotuj i posiekaj. Posiekaną cebulę przesmaż na oliwie, dodaj kapustę i grzyby, duś przez chwilę. Zagnieć ciasto na pierogi z podanych składników, cienko rozwałkuj, wytnij krążki. Nakładaj farsz i sklejaj. Pierogi z kapustą gotuj w osolonej wodzie (3 minuty od chwili, gdy wypłyną na powierzchnię).
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory