Pierogi z pomarańczami

Dorota Biały/Magazyn Kuchnia 14.02.2020 18:29
(brak ocen)
OCEŃ
Pierogi z pomarańczami
Pierogi z pomarańczami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (7porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Obrane pomarańcze dzielimy na cząstki i czyścimy z włókien i pestek. Z podanych składników zagniatamy ciasto i cienko je rozwałkowujemy. Wycinamy szklanką krążki. Na każdy krążek kładziemy cząstkę owocu, ciasto naciągamy, składamy na pół i zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku. Kiedy wypłyną, garnek przykrywamy, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 2-3 min. Ugotowane pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową, osączamy na durszlaku, a potem przekładamy na ciepły półmisek. Podajemy ze zrumienioną na maśle tartą bułką i posypane cukrem pudrem. Do pierogów pasuje też osobno podana gęsta śmietana. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.