Pierś indyka z winogronami

Teresa Miazgowska, Magazyn Kuchnia 14.01.2021 15:52
(brak ocen)
OCEŃ
Pierś indyka z winogronami
Pierś indyka z winogronami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Winogrona myjemy, każdy owoc kroimy na pół i czyścimy z pestek. 

2 / 4

Mięso myjemy, osuszamy, kroimyć na plastry, obtaczamy w mące wymieszanej z tymiankiem, solą oraz pieprzem, a następnie obsmażamy na rozgrzanym maśle. Wlewamy wino, bulion i dusimy 10 minut na małym ogniu. 

3 / 4

Śmietanę mieszamy z brandy, wlewamy do sosu, przyprawiamy tymiankiem, pieprzem, solą, wkładamy winogrona i mocno podgrzewamy. 

 

4 / 4

Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub z ziemniakami purée. Posypujemy orzeszkami pinii.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps