Pierś kurczaka z bobem i pomidorkami

Małgorzata Marchewka, Magazyn Kuchnia 30.10.2020 16:05
(brak ocen)
OCEŃ
Pierś kurczaka z bobem i pomidorkami
Pierś kurczaka z bobem i pomidorkami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Mięso czyścimy i osuszamy. Czosnek dzielimy na ząbki, obieramy. Połowę z nich zostawiamy, a resztę kroimy w plasterki, mieszamy z natką i igiełkami rozmarynu (nie za dużo), solą i pieprzem oraz oliwą. Powstałą marynatą zalewamy mięso, wkładamy do lodówki na godzinę. 

2 / 3

Bób obgotowujemy, studzimy i obieramy z łupin. Pomidorki kroimy na pół, szalotkę siekamy. Szklimy na maśle szalotkę oraz pozostawione ząbki czosnku, dodajemy bób i, po chwili, pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem, chwilę dusimy. Na drugiej patelni smażymy mięso po kilka minut z każdej strony. 

3 / 3

Kurczaka kroimy w plastry i podajemy z warzywami.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.