Pierś kurczaka z bobem i pomidorkami
Pierś kurczaka z bobem i pomidorkami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Pierś z kurczaka - 2Czosnek - główkaNatka pietruszki - 2 łyżki posiekanejRozmaryn świeży - 1 gałązkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOliwa - 3 łyżkiBób - 15 dagPomidorki cherry - 15 dagSzalotka - 1Masło - 2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Mięso czyścimy i osuszamy. Czosnek dzielimy na ząbki, obieramy. Połowę z nich zostawiamy, a resztę kroimy w plasterki, mieszamy z natką i igiełkami rozmarynu (nie za dużo), solą i pieprzem oraz oliwą. Powstałą marynatą zalewamy mięso, wkładamy do lodówki na godzinę.
2 / 3
Bób obgotowujemy, studzimy i obieramy z łupin. Pomidorki kroimy na pół, szalotkę siekamy. Szklimy na maśle szalotkę oraz pozostawione ząbki czosnku, dodajemy bób i, po chwili, pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem, chwilę dusimy. Na drugiej patelni smażymy mięso po kilka minut z każdej strony.
3 / 3
Kurczaka kroimy w plastry i podajemy z warzywami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory