Pilaw z piersi kurczaka

Magazyn Kuchnia 22.02.2021 20:03
(brak ocen)
OCEŃ
Pilaw z piersi kurczaka
Pilaw z piersi kurczaka
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie (2 minuty).

2 / 3

Wsyp ryż i wlej 300 ml przegotowanej wody. Gotuj około 5 minut. Dodaj kurczaka, pokrojoną na kawałki paprykę, drobno posiekane chili oraz oliwki. Posól i popieprz do smaku.

3 / 3

Gotuj pod przykryciem, aż kurczak będzie miękki. Posyp natką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps