Składniki (6porcji)
-
Cebula biała - 3Majonez - 200 mlMusztarda dijon - 2 łyżkiPieprz cayenne (pieprz kajeński) - 1/4 łyżeczkiWieprzowina - 12 kiełbasekChleb - 6 typu pitaSałata lodowa - 1 główkaBrązowy cukier demerara - 4 łyżkiOliwa - 2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Obrane cebule kroimy w talarki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie, a następnie dusimy 4-5 minut. Dodajemy cukier, a gdy się rozpuści i połączy z cebulą, smażymy całość jeszcze 4-5 minut, uważając by cebula się nie przypaliła. Cebulę wykładamy na zimny talerzyk - gdy ostygnie, będzie lekko chrupka. Majonez mieszamy z musztardą i pieprzem kajeńskim. Przechowujemy w schłodzonym pudełku, które zabierzemy na piknik. Kiełbaski pieczemy na ruszcie lub nad ogniskiem. Podobnie pieczemy chlebki pita (nie dłużej niż po 40 s z każdej strony). Do chlebków wkładamy po kilka listków sałaty, 2 kiełbaski, karmelizowaną cebulkę i solidną łyżkę sosu majonezowego.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory